Diverse wolworkshops;

Spinnen

Spinnen is weer hip, het is meditatief, rustgevend en je krijgt er ook nog zachte handen van! Het heerlijke geluid van het wiel dat draait, als je in de flow zit kun je zo uren achter elkaar spinnen.

Reparatie en onderhoud

Is je spinnewiel stuk of mist er iets? Dat is snel gebeurt, zeker als er een lange tijd niet mee gesponnen is. Wij kunnen de meeste spinnenwielen repareren of een onderhoudsbeurt geven.

Spinwol

Wij verkopen spinwol vanaf 12,50 per kilo, keuze uit wit, bruin en diverse tinten grijs.

Huren

Je kunt ook een Louet S10 spinnewiel huren bij ons voor 27,50 per week (50 euro borg)

Je kunt een kaardemolen huren bij ons voor 10 euro per week (20 euro borg)

Workshop

Tineke Hoogenbosch verzorgt workshops in het leren spinnen bij Atelier MooiZO. Leer de grond beginselen van het spinnen, wat is een goede vacht, hoe bereid ik mijn wol voor op het spinnen, hoe ga ik spinnen, hoe twijn ik en hoe was ik mijn gesponnen wol.

Deze korte cursus bestaat uit 3 keer een dagdeel van 2 uur. De cursus kost 75 euro per persoon en is inclusief het gebruik van de kaardemolen, ½ kilo spinwol in bruin of wit.

Wanneer u een workshop bij ons volgt kunt u een spinnewiel huren of zelf meebrengen. Wanneer je een eigen spinnewiel meeneemt gaan wij er vanuit dat het spinnewiel uitvoerig is getest of hij soepel draait en nog werkt.

De huurprijs voor een Louet S10 is 20 euro per week tijdens een workshop.

Wanneer je meer spinwol wil om eventueel zelf verder te gaan met spinnen kost de spinwol 10 euro per kilo, alleen voor die prijs te kop tijdens de workshop.

nieuw 006

Stroppen

Ook wel herdershaken, waar de herders vroeger bedsloffen en handschoenen maakten voor hun gezinnen met eigengemaakte haaknaalden maken we nu veel meer met stroppen. Ik laat zien hoe je op een eenvoudige manier direct uit gekaarde wol beenwarmers en/of windlichten kunt haken. Een heerlijke techniek waar je weinig voor nodig hebt. We gaan helemaal los met wol en een haaknaald.

lichtje04

De workshop kost 25 euro en is inclusief haaknaald naar keuze en genoeg wol om van alles mee te maken.

 

Noppenvilten met Texelse wol

Een leuke en originele manier om kussens en kleden te vilten met zogenaamde noppen. Een robuust en warm kussen. Op een dagdeel (ongeveer 2,5 uur) leg ik u uit hoe we een sandwich maken en hoe het noppenvilten werkt en hoe u er een eigen identiteit aan kunt geven.

De workshop kost 25 euro incl. alle materiaal voor een kussen van 40 x 40 cm. Viltnaalden en kussen mogen mee naar huis. Er is ruime keuze uit verschillende kleuren wol.

Deze workshop is te boeken op dagen van uw voorkeur bij Atelier MooiZO, kan in overleg ook op locatie worden gegeven. Gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

zomer2013 282 zomer2013 251 zomer2013 289